به گزارش بنکر (Banker)، آخرین به روز رسانی در تاریخ دوشنبه 13 بهمن 1399 و در ساعت ۱۳ : ۱۱ : ۱۳ انجام شده است …
سکه های پارسیان چیست ؟
این نوع طلا که به دلیل شباهتی که با سکه دارد به عنوان سکه شناخته میشود که همانند سکه بهار آزادی و یا نیم و ربع بهار آزادی دارای وزن ثابت نمی باشند و هر کدام دارای وزنی مجزا میباشد که در صورت پرس بودن بر روی کاغذ آن درج گردیده است مثلا ۵۰۰/۰ (پانصدسوت) یا ۷۵۰/ ۰ (هفتصد و پنجاه سوت) و یا ۱/۲۵۰ (یک گرم و دویست و پنجاه سوت) و در قسمتی دیگر عیار آن ثبت شده است که باید ۷۵۰ یا ۱۸ عیار را ثبت کرده باشد.
شایان ذکر است که سعی کنید طلای فوق را از طلافروشی های معتبر خریداری نمایید زیرا تعدادی فرصت طلب از این موقعیت سوءاستفاده کرده و اقدام به ضرب این نوع طلا با عیار پایین نموده اند.
قیمت سکه پارسیان ۷۵۰ عیارX قیمت سکه پارسیان ۱ گرمیX قیمت سکه پارسیان به روز
برای محاسبه ارزش طلای فوق ، فقط کافی است وزن مربوطه را در قیمت هرگرم طلای ۱۸ عیار ضرب نمایید که آخرین نرخ طلا را میتوانید از ستون منوی اصلی ، صفحه نخست را انتخاب و آخرین نرخ را مشاهده نمایید .
مثال : اگر وزن طلا ۰/۵۰۰ سوت باشد و قیمت هر گرم طلا ۲۷۴۹۰ تومان باشد:
۱۳۷۵۰تومان =۰/۵۰۰(سوت) * ۲۷۴۹۰ تومان
نکته : وقتی شما بخواهید طلای فوق را از یک فروشگاه طلا فروشی خریداری نمایید ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ تومان به مبلغ فوق باید اضافه نمایید،مثلا شما قبلا در منزل از این نوع سکه ها دارید و برای یک مهمانی قصد هدیه دادن آن را داشته باشید،و یا کسی برای شما هدیه آورده است و میخواهد تخمین قیمتی برای آن داشته باشید، شما بایستی بدانید که جدای از ارزش طلای آن که وزن را در قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار ضرب مینمایید،فروشنده آن نیز به عنوان سود و همچنین اجرت ساخت سکه فوق مبلغی را دریافت مینماید که قاعدتا نباید بیشتر از ۳۰۰۰ تومان باشد(البته بستگی به فروشنده نیز دارد!)
توجه:
طبق قانون ضرب سکه طلا به طور انحصاری در اختیار بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران است و تولید و عرضه پلاک های طلای پارسیان، هخامنشی و پاسارگاد به صورت مدور و با عنوان سکه در نام تجاری مصنوع ، غیرقانونی و ممنوع است.
همچنین پلاک های مذکور هیچ گونه ارتباطی به بانک های فعال در کشور از قبیل پارسیان، پاسارگاد ندارد و به طور صرف از یک نام اقتباس شده است.
آیا سکه پارسیان اعتبار دارد؟
برای مدتی سکه پارسیان و یا سکه های گرمی را می توانستند با طلای ۱۸ عیار در هر مکانی مانند کارخانه، کارگاه و حتی خانه، ضرب و روانه بازار کنند و بانک مرکزی برای جلوگیری از تقلب و متضرر نشدن خریداران سکه تمام بهار آزادی که مشابه سکه های پارسیان بود دستور به عدم ضرب سکه های گرمی گرد و یا دایره ای کرد.
طبق قانون، ضرب سکه طلا به صورت انحصاری و در اختیار بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران است و تولید و عرضه پلاک های طلای پارسیان، هخامنشی و پاسارگاد به صورت مدور و با عنوان سکه در نام تجاری مصنوع، غیرقانونی و ممنوع است.
همچنین رییس اتحادیه تهران در مورد اعتبار سکه های پارسیان اظهار کرد: فروشندگان تنها باید سکه گرمی را بفروش برسانند که با اشکال متفاوت از سکه تمام است. سکههایی که به صورت بیضی و چند ضلعی ضرب میشود، بنا به دستور بانک مرکزی اجازه فروش خواهند داشت. طلا فروشان موظف هستند که سکههای گرمی مردم که شبیه سکه تمام ضرب شدهاند را خریداری کنند.
این نوع طلا همانند سکه های رایج از جمله: سکه بهار آزادی و یا نیم و ربع بهار آزادی دارای وزن ثابت نیستند. هر کدام دارای وزنی مجزا است که بر روی آن درج شده است. به عنوان مثال: ۵۰۰/۰ (پانصد سوت) یا ۷۵۰/ ۰ (هفتصد و پنجاه سوت) و یا ۱/۲۵۰ (یک گرم و دویست و پنجاه سوت) و در قسمتی دیگر عیار آن ثبت شده است که باید ۷۵۰ یا ۱۸ عیار را ثبت شده باشد.
توجه داشته باشید که پلاک های نام برده شده، هیچ گونه ارتباطی با بانک های فعال در کشور از قبیل پارسیان و پاسارگاد ندارد و به طور صرف از یک نام اقتباس شده است.
نکاتی که باید در خرید و فروش سکه های گرمی به آن توجه کنید:
سکهها حتما باید دارای عیار ۱۸ باشند
وزن این سکهها از ۲۰۰ سوت تا دو گرم است
خرید و فروش سکههای گرد گرمی ممنونع است و با فروشندگان برخورد می شود.
سعی کنید طلای فوق را از طلافروشی های معتبر خریداری نمایید زیرا تعدادی فرصت طلب از این موقعیت سوءاستفاده کرده و اقدام به ضرب این نوع طلا با عیار پایین نموده اند.