اوایل مرداد ماه بود که نخستین سامانه هوشمند معاملات و انبارداری فلزات گرانبها رونمایی شد.
به گزارش بنکر (Banker)، در این سامانه مردم معاملات طلا را با حضور یک ناظر دولتی انجام می دهند و در هرساعت از شبانهروز خرید و تحویل طلای خود را انجام دهند.
در مسیر معاملات برای خریدار یا فروشنده، پیامک فعالسازی ارسال میشود و همین پیامک سبب میشود سکو نتواند خالیفروشی انجام دهد.
نگهداری طلا در یک انبار صرفاً با اجازه پلتفرم قابل بازگشایی و برداشت نیست و بانک ناظر نیز بایستی آن را تایید کند.
به این شکل جز سامانه و مردم یک ناظر سوم دیگر نیز وجود دارد که بر فرآیند نظارت خواهد کرد.
حال عبدالرضا عسگرخانی مجری طرح خرید و فروش طلا در سامانه هوشمند معاملات و انبارداری فلزات گرانبها از فراهم شدن امکان خرید و فروش ۲۴ ساعته طلا خبر داده و گفت: امروز اقشار مختلف جامعه دغدغه حفظ ارزش داراییهای خود را دارند؛.
لذا وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری دستگاههای اقتصادی و نظارتی، “سامانه سندباکس خرید، فروش و انبارداری فلزات گرانبها” را تدوین کرد.
این سامانه شرایطی را فراهم کرده تا افراد به راحتی، با اطمینان و به صورت قانونی طلا را در وزنهای مختلف تهیه و در صورت نیاز به صورت شمش، آنلاین خریداری کنند.
وی افزود: در این روش شرایطی فراهم شده که افراد بتوانند از خانه و محل کار خود با موبایل یا کامپیوتر معامله آنلاین طلا انجام دهند و در هر زمانی طلا پسانداز کنند و در صورتی که نیاز آن را تحویل گیرند.
مجری طرح خرید و فروش طلا، تصریح کرد: این سامانه اولین و فعلا تنها مجموعهای است که توانسته مجوزهای لازم برای فعالیت در سامانه هوشمند معاملات و انبارداری فلزات گرانبهای وزارت صمت را به همراه اینماد آن، دریافت کند.
اقدامات انجام شده برای نگرانی معامله آنلاین طلا
عسگرخانی در واکنش به ایجاد شائبههای مطروحه پیرامون معاملات و انبارداری فلزات گرانبها، اظهار کرد: سندباکس فلزات گرانبها به صورت قانونی در کشور طراحی شد تا اتفاقات تلخی همچون سکه ثامن تکرار نشود.
در دورهای که تکنولوژی و فضای مجازی بخشی از زندگی مردم شده است دیگر نمیتوان مردم را به تبعیت از روشهای خرید و فروش سنتی مجبور کرد.
مجری طرح خرید و فروش طلا در سامانه هوشمند معاملات و انبارداری فلزات گرانبها گفت: اینکه نرخ های اعلامی در این سامانه بر اساس نرخ اتحادیههای طلا تعیین میشود.
او افزود: این سامانه میتوانند باعث کاهش هزینهها و حتی افزایش سواد مالی مردم شود؛ بطوریکه افراد با سرمایهگذاری و پساندازهای خرد و کلان، میتوانند برای آینده برنامهریزی کنند.