به گزارش بنکر (Banker)، بررسیهای نشان میدهد که حداقل ۲۵ تا ۳۰ میلیارد دلار، ارز نقدی در دست عامه مردم بوده چراکه طی سالهای اخیر افراد به دلیل حفاظت سرمایهشان در برابر تورم داراییهای خود را به دلار تبدیل کردهاند.
این افراد هنگامی که خوشبین و یا بدبین به بازار باشند به میدان آمده و خرید و فروشهایی را انجام میدهند بنابراین اکنون که چشمانداز بازار ارز کاهشی است این افراد از ترس کاهش بیشتر قیمت ارز به بازار آمده و دلارهای خود را به بازار تزریق میکنند.
این روزها فضای کاهشی بر بازار ارز حاکم شده و این روند کاهشی طی روزهای اخیر سرعت بیشتری به خود گرفته است به گونهای که شدت نزول قیمت دلار در روز ۱۲ اردیبهشت به اوج رسید و اسکناس آمریکایی در این روز دو کانال ۲۳ و ۲۲ هزار تومان را از دست داد و وارد محدوده ۲۱ هزار و ۸۰۰ تومانی شد.
به گفته کارشناسان عوامل متعددی دست به دست هم دادهاند تا سمت و سوی انتظارات بازار تغییر کند. یکی از این عوامل، سیگنالهایی است که از مذاکرات بینالمللی به بازار ارز ایران مخابره میشود.
تحلیلگران معتقدند که نشست وین درخصوص احیای برجام امیدواریها برای کاهش هرچه بیشتر قیمت دلار آغاز کرده و اگر این جلسات به نتیجه برسد شاهد تغییرات بیشتری در حوزه نرخ ارز خواهیم بود.
از سوی دیگر برخی از تحلیلگران بر این باورند که در گذشته بسیاری از افراد به دلیل کسب سود و یا حفاظت از سرمایههایشان در برابر تورم اقدام به خرید ارز کرده و در این شرایط از ترس کاهش بیشتر قیمت به بازار آمده و شروع به عرضه دلارهایشان کردهاند. البته تنها این دو عامل سبب کاهش نرخ ارز نبوده و کارشناسان مجموعهای از عوامل را در کاهش نرخ دلار موثر میدانند.
پیش بینی تحلیل گران فنی
تحلیل گران فنی باور دارند در صورتی که دلار زیر محدوده ۲۱ هزار و ۸۰۰ تومانی تثبیت شود، احتمال افت قیمت این ارز به کانال ۲۰ هزار تومانی وجود خواهد داشت. انتظارات کاهشی در صورتی کاهش خواهد پیدا خواهند کرد که قیمت دلار به بالای محدوده ۲۲ هزار و ۵۰۰ تومانی بازگردد.
در شرایط کنونی، معامله گران بازار نگاه مثبتی به مذاکرات هسته ای وین دارند و به همین دلیل خریدها خود را به تعویق انداخته اند. با این حال، اخیرا اخباری هم به بازار می رسد که این احتمال را مطرح می کند که شاید مذاکرات به سرعت نتیجه نرسد. به عنوان مثال، در یکی از آخرین اظهارنظرها، وزیر امور خارجه آمریکا عنوان کرده است که هنوز مسیر طولانی در مذاکرات وین درباره احیای توافق هستهای ایران باقی مانده است. چنین صحبت هایی می توانند سمت و سوی انتظارات را در بازار ارز تغییر دهند و به صف خریداران بازار اضافه کنند.
معامله گران فنی اعتقاد دارند، اگر بازارساز در روز چهارشنبه اجازه ندهد قیمت روند صعودی بگیرد و دلار را در یک دامنه محدود نگه دارد، میزان فروش ها بار دیگر شدت خواهند گرفت.