وزیر اقتصاد با تاکید بر لزوم همفکری برای رفع ناترازیهای مهم اقتصاد از جمله ناترازی بانکی، تصریح کرد: ناترازی بانکها یکی از شاخصترین نتایج حکمرانی اقتصادی غلط است.
به گزارش بنکر (Banker)، عبدالناصر همتی وزیر امور اقتصادی و دارایی در نشست با اعضای کانون بانک ها و مؤسسات اعتباری خصوصی اظهار کرد: ناترازی بانکها یکی از مهمترین مشکلات اقتصادی کشور است.
برخی بانکهای خصوصی از ابتدا نادرست شکل گرفتند، برخی بعداً ناتراز شدند و برخی متوسط و خوب هستند و هیچ کدام عالی نیستند و باید شرایط را به سمتی برویم که شرایط همه بهتر شود.
وزیر اقتصاد به کمبود درآمد صادرات نفت، الزام به تامین برخی کالاها با نرخ ارز ترجیحی و همچنین مالیات پیش بینی شده در بودجه اشاره کرد و ادامه داد: این مشکلات به صورت زنجیروار به هم متصل هستند و باید به نحوی مدیریت شود که هم بانکها و هم تولید کننده متضرر نشوند.
وزیر اقتصاد با یادآوری اینکه یک بال ما وزارت اقتصاد و بال دیگر وزارت دارایی است یادآور شد: بنابراین تامین خزانه بخشی از وظایف وزارت اقتصاد است.
وی تاکید کرد: تداوم ناترازی بانکها به خاطر فشار بر نرخ سود، موجب مشکل برای بورس می شود و بدون حل مشکل بورس، تامین مالی از بازار سرمایه نیز به خوبی شکل نخواهد گرفت.
وزیر اقتصاد با اشاره به برخی مسائل و مشکلات مطرح شده از سوی مدیران عامل بانک های خصوصی حاضر در جلسه و بیان اینکه به دلیل آشنایی با مسائل بانکی و اقتصادی، از قبل در جریان بسیاری مشکلات می باشد تصریح کرد: برخی مشکلات راه حل بلند و میان مدت دارد و برخی، کوتاه مدت؛ پیشنهاد من این است که بنشینید و برای حل مشکلات، نوعی اولویت بندی طراحی کنید تا آنها که سریع تر قابل حل است را پیشنهاد بدهید.
بانکها درباره ضامن وام ازدواج سخت نگیرند
همتی با بیان اینکه “بعنوان مثال در موضوع تسهیلات تکلیفی، بنا بر حساسیت ها، ناچار به اولویت بندی هستیم” اظهار داشت: در موضوع پرداخت تسهیلات ازدواج، باید با اغماض بیشتری عمل کرد و برای چنین رقمی، به وام گیرنده، در خصوص ضامن، سخت نگیرید.
وزیر اقتصاد افزود: در این خصوص حتی می توانیم با بانک مرکزی توافق کنیم که سفته های دریافت کنندگان وام ازدواج را جزو ذخایر صد در صد محاسبه نکنیم و به جوانان متقاضی، کمتر سخت بگیریم.
وی خطاب به مدیران شبکه بانکی گفت: بنابراین آنچه تأکید من به شما است اینکه، بیایید برنامه ریزی کنید برای حل دو سه تا از مشکلات قابل حل که می دانیم تا پایان سال 1403 توان رفع آنها را داریم تا عجالتا از میزان ناترازی بانک ها کم شود؛ مسئله توسعه عملکرد هم بماند برای بعد که شرایط مهیا تر شد.
همتی با اعلام اینکه جلسه بعد وی، بطور مشترک، با مدیران عامل کلیه بانک های دولتی و خصوصی خواهد بود، تصریح کرد: البته ما به هیچ وجه نمی خواهیم در حوزه عملکردی بانک مرکزی دخالت کنیم و همواره اعتقادم این بوده است که این بانک باید استقلال لازم را داشته باشد ولی ما و بانک مرکزی بدون کمک همدیگر نمی توانیم کار را به پیش ببریم.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه بهتر است ابتدا مسایل و مشکلات مشترک بین بانک های خصوصی و دولتی را حل کنیم و سپس به حل مسائل اختصاصی بانک های خصوصی و مؤسسات اعتباری بپردازیم، تأکید کرد: بنظر من، اصلا هیچ مشکل غیر قابل حل در کشور وجود ندارد و فقط باید اراده حل آن وجود داشته باشد.
وزیر اقتصاد در ادامه با اشاره به مصادیقی از موضوعات ترند شده در فضای مجازی و رسانه ای کشور طی روز های اخیر از مدیران بانک های خصوصی خواست، در مواجهه با انتقادات و حملات رسانه ای، انفعالی عمل نکنند.
وی با تأکید بر اینکه هیچ مدیر یا بنگاه دولتی و خصوصی مصون از خطا و اشتباه نیست، تصریح کرد: وظیفه روابط عمومی دستگاه های دولتی و عمومی از جمله بانک ها و موسسات اعتباری خصوصی، صرفا دفاع از رئیس مجموعه و تخریب منتقدان نیست، کما اینکه بنظر من، روابط عمومی های بانک ها، به جای دفاع از فرد، باید از نظام بانکی دفاع کنند.
وی پیشنهاد کرد، مسئولان روابط عمومی بانک ها، با مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت امور اقتصادی و دارایی، هماهنگی های لازم را بعمل بیاورند و در یک همکاری مشترک، اذهان عمومی را نسبت به عملکرد و مشکلات نظام بانکی روشن نمایند.
وزیر اقتصاد با یادآوری اینکه مشکلات سیستم بانکی، کمابیش با هم مشترک است، تأکید کرد: این مشکلات مشترک را، می توان بطور مشترک با افکار عمومی در میان گذاشت.
گفتنی است، کانون بانکها و مؤسسات اعتباری خصوصی فعالیت خود را در سال 1383 آغاز کرد و تاکنون اقدامات موثری در راستای کمک به رشد و توسعه کشور و همچنین رونق تولید داشته است.
کانون بانک ها و موسسات اعتباری خصوصی هم اکنون دارای 15 عضو فعال اعم از بانکها و مؤسسات اعتباری خصوصی است.
شایان ذکر است ایجاد هماهنگی، وحدت رویه در عملیات بانکی ، همکاری بین اعضای کانون و تلاش در خصوص بهبود کیفیت ارائه خدمات به مشتریان و استقرار روشهای نوین بانکداری منطبق با بانکداری اسلامی و ضوابط بانک مرکزی از جمله اهداف این کانون است.
با سلام یک بانک بزنید وهمه رو جمع کنید- بانک دانشگاه امام صادق باکارکنان حوزوی -و همه عزیزانی که به مزایای بانکی ها اعتراض دارند و مشکلات اقتصادی رو گردن بانکها میندازن همه چی حله
سلام.خدا قوت.
آقای دکتر همتی.خودت هم میدانی .پول در کشور مانند خون در بدن انسان هست.
وقتی که فعالان اقتصادی سرمایه در گردش ندارند.مانند یک بدن انسان هست که تحرک ندارد و مرده است.شما از بدن مرده طلب مالیات بر درآمد میکنید؟؟؟
بلا نسبت شما و همه کاربران مجازی.
گاو یک حیوان حلال گوشت و مفیدی هست.
که اگر گاودار غذای کافی (علوفه.کاه.یونجه.اب) به کاوش ندهد.
منتظر دوشیدن شیر گاو هم نباید باشد.
انسانها وقتی درآمد دارند.که چرخش مالی در کشور داشته باشند.تا شما مالیات بر درآمد وصول کنید.
زهی خیال باطل.
رضا خان اگر بیاد تنورها پر میشه از ( پزشکان , دلالهای خودرو و مسکن ، گران فروشان، محتکران کالا، طلا و دلار فروش ها و کسانی که با خرید و انبار دلار و طلا باعث گرانی شدند، رشوه خوار ها ، کسانی که با سفارش مجلس و…. وامهای میلیاردی گرفت و قسط نمیدهند ، کسانی که برای تصویب وام برای واردات و صادرات و تاسیس شرکت رشوه های میلیاردی میگیرند، اداراتی که با تهدید وام میگیرند و به کارمندانشان زمین و آپارتمان میدهند و….)
واقعا دلم به حال خودم و خانواده ام سوخت، ۳۰ سال در ارتش اون هم در هرمزگان خدمت کردم، سال ۱۴۰۰ با مدرک فوق لیسانس بازنشسته شدم، حقوق ماهیانه من ماهی ۱۴ میلیون تومان و کل پاداشی را که بعد از ۳۰ سال خدمت به من دادن ۳۷۰ میلیون تومان بود که اون را هم یک سال بعد یعنی در سال ۱۴۰۱ واریز کردن، مبلغی که پول خرید یک خودرو تیبا هم نشد، هیچوقت کسانی را که این ناعدالتی را در حق من و خانواده ام کردن نخواهم بخشید، در اون دنیا باید جوابگو باشند.
سلام من یک خواهر کر ولال دارم که اومدم براش یک خونه درست بکنیم اما بعد از دوسال که معرفی نامه گرفتم بردم بانک مرکزی داراب همیه کارها انجام شده قرارداد هم بستیم و نامه قسط اول و دوم هم بردم دادم به بانک مسکن شعبه مرکزی داراب سه ماه است هر چه میرم یامیگه که سایت بسته شده یا وزیر دستور پرداخت نداده یا وام روستایی گفتن ندین اما برایه کسانی که پارتی دارن هست
آقای همتی محبت فرمایید درمورد پرسنل شرکتی دربانکها
جناب آقای همتی وزیر محترم امور افتصادی بزرگواری فرمایید نسبت به تبدیل وضعیت کارکنان شرکتی
دربانکها
با سلام وزیر اقتصاد اقای همتی اگر بتوانید جریان نقدینگی که منجربه تولید واقعی و صادرات را زیاد وجریان نقدینگی شغل های کاذب و دلال بازی را کم کنید وضعیت بانک ها خیلی بهتر میشود باید در وام دادن سخت گیری شود وهدفمند باشد
اقای همتی برای اصلاح نطام بانکی که سالها بر این زخم کهنه نمک پاشبده شده باید قوانین برای همه بانکهایی دولتی و خصوصی یکسان شود بانکهایی خصوصی در کشورهای گوناگون شرایط خاص خود را دارند نمیتوان گفت چون در سویس بانک خصوصی دارای قوانین سازنده است در ایران باید همین نتیجه را دهد. انباشت تروت از راه های غیر تولیدی نطام بانکی را به قهقرا کشانده و حل این بحران واقعا سخت است.
بانکها را زیر یک چتر قوانین ببرید مشکل مسکن از ابتدای دولت رئیس جمهور شهید گفته شد اما کسی وقعی برای احیا آن نگذاشت واگذاری زمین با هزینه سنگین زیر ساخت کاری عبث است. بانکهای ضرر ده را حذف کنید. مشکل فروش نفت را در وزارت نفت کنترل کنند. و زیر نظر یک بخش از وزارت باشد تا پاسخگو باشند. خروج ارز از کشور را برای خرید خانه کنترل کنید اصولا نقدینگی در دست گروهی کنترل شود. بطور متال افزایش پزشک تسریع گردد رانت پزشکی با افزایش گزشک که مردم را در تنگا قرار داده است مخالفت میکند دلارها کلانی از سمت گزشکان از کشور خارج میگردد. البته تنها این یک گروه کوچک ارز برآن است.
کارخانجات نیمه فعال را فعال کنید و نیروی انسانی مشاعل کاذب که ثمره نابخردی دوران احمدی نزاد است به آن سمت هدایت شوند. اگر بدنبال پیشرفت کشور هستید با رانت این موجود ناخلف مدیران برخورد قاطع کنید.
جناب همتی وجناب پزشکیان نغوط بلا ونعوظ بلا زبانم لال شنا که هیچ اگر خداوند باتمام قدرتش بیاد نمی تواند باعاملاان بانک نمی توانند سرشاخ شود مگر رضا خان بیاد یکی را توی تنور بندازه بقیه جاشون می فهمند که چه بکنند متوجه هستی وتوجه باش سودی که بانکها دارند ولی پرداخت وام ندارند میان قانون شمارا رعایت می کنند برای ۵۰۰میلیون وام بانکهای دولتی می گویند حسابت باید ملیارد تومان کارکند آن بد بخت از کجابیاره
سلام آقای وزیر اقتصاد ودارائی مستحضرید تمامی بانکها بلا استثنا وام های کلان به کار کنان خودباچه شرایطی پرداخت میکنند برای مردم ایران خوشایند نیست موجب بد بینی است مگر کار کنان بانکها با دیگر کارکنان ادارات چه فرقی دارنداین همه تعبیض ناعدالتی علتش چیست من جانباز بعد از ۳۰سال خدمت در اداره دولتی بازنشست شدم هم اکنون منتظر۱میلیون دو میلیون پول
برای همسان سازی حقوق هستیم ولی کارمند بانکها هیچ مشکل مالی نداردخواهشاازاین به بعد همه کارکنان دولت اعم بانکها وادارات با یک چشم نگاه کنیدتا عدالت برقرارشود
خیالتان راحت از منابع مردمی پرداخت نمیکنن.جای اینکه تلاش کنند حقوق رو درست و حسابی بدن وام هایی میدن که جبران کنه و تا آخر عمر قسط بپردازند.درضمن کارمندان بانک ملی سهام توی بانک دارن و کلی پول برای آتیه و کوثر و تابان دادن.که از همین ها وام ها رو دریافت میکنند.کارمنذ بانک مستقیما با اموال مردم سروکار داره و نباید حقوق پایین و جیب خالی داشته باشه.جای اینکه سعی کنید کارمندای بانک که نصف حقشون هم نمیگیرن از حقوقشون محروم کنید تلاش کنید به حقوقی که دنبالش هستید برسید.
یک نکته هم یادم رفت بگم .کلیه ی وام های ما به علاوه ی مسکن در طول چندین سال خدمت شاید به یک هم نرسد ولی قوه قضاییه و هیات علمی یک قلم وامشون دو ملیارده!
امیدوارم اقای همتی تمام قد از کارمندان خودم بانک دفاع کنه وگرنه آینده ی خوبی برای بانک ها دیده نمیشه
چرا از روی هوا حرف میزنی ، توهم زدی انگار
جواب امثال شما حوصله ندارم بدم فقط جهت روشن شدنت اگه البته امیدی باشه شما را به سخنان وزیر محترم اقتصاد جناب آقای همتی که نامشون را هم بردید جلب میکنم
بانک یک مجموعه ای هست که روی حساب و کتاب و اصول و قاعده هست نه مثل اونجایی که یحتمل امثالهم تشریف دارند
وام خرید مسکن جانبازان از وام خرید کارکنان بانکها بیشتره که.
.
تازه نرخ وام شما ۴ درصده.
جناب همتی ، وقتی اینهمه مصوبه وامهای تکلیفی ، وام ازدواج ، فرزند آوری ، وام نجومی ساخت مسکن ملی و دهها نوع وامهای تکلیفی دیگر و وامهای نجومی برای تعداد زیادی از مسئولین و اقمار آنها به شبکه بانکی تحمیل میشود بدون اینکه ریالی به خزانه بانکها تزریق و پشتیبانی شود ، وامهایی که دریافت کنندگان آنها ریالی به شبکه بانکی نفعی نداشته اند و ندارند ، انتظار دارید ناترازی نباشد؟!!!!