به گزارش بنکر (Banker)، در واقع به نظر میرسید بازارساز از همان ابتدای روز التهاب بازار را حس کرده بود و به همین دلیل با بالا آوردن قیمت سعی کرد هیچگونه فاصله آربیتراژی در بازار ایجاد نشود. این پایان کار بازارساز نبود؛ پس از اینکه قیمت در بازار آزاد، هیجان بیشتری از خود نشان داد و به شکست مرز ۲۷ هزار تومانی نزدیک شد، صرافیهای بانکی هم در سه نوبت، قیمت فروش دلار خود را بالا آوردند. حدود ساعت ۱۱ و نیم صبح، رقم ۲۶ هزار و ۸۵۰ تومان بر تابلوی صرافیها ثبت شد و ساعت ۱۲ این عدد تا نقطه ۲۷ هزار و ۲۰۰ تومانی بالا رفت. در نهایت قیمت دلار بر روی تابلوی صرافی ملی روی عدد ۲۷ هزار و ۳۰۰ تومان قرار گرفت که نشان از افزایش ۸۵۰ تومانی نسبت به روز ابتدایی هفته داشت.
این اقدامات فعالانه بازارساز در زمینه قیمتگذاری موجب شد رانت قیمتی در بازار ایجاد نشود. در واقع بازارساز با قیمتگذاری فعالانه تا حدی توانست دست پیش را بگیرد و نوسانات قیمتی را در روزی پرالتهاب تا حدی مدیریت کند.
عملیات بازارساز در روز یکشنبه میتواند پیشمقدمه کنترل هیجان بازار باشد. در صورتی که هیجانات مربوط به ادعای فعال شدن مکانیزم ماشه کمکم کاهش پیدا کند، بازارساز میتواند کمکم دست بالاتر را در بازار بهدست بگیرد و سمت و سوی قیمتها را تغییر دهد یا مانع از جوسازی بیشتر معاملهگران شود. رئیسکل بانکمرکزی هم عنوان کرد «نهایت جنگ روانی و فشار آمریکا، همین شرایطی است که این روزها شاهد هستیم». در واقع به نظر میرسد، همتی هم باور دارد که پس از عبور بازار از این روزها، جریان ثبات به معاملات بازخواهد گشت.
به عبارت دیگر میتوان گفت جریان رسمی انتظار ندارد نوسانات دلار بالای مرز ۲۷ هزار تومانی ادامهدار باشد و پس از کاهش التهابات بهدنبال آن است که قیمتها را پایینتر بیاورد. با این حال، برخی بازیگران غیررسمی نگاه متفاوتی نسبت به بازارساز دارند. از نظر آنها، با ادعای آمریکا مبنی بر فعال کردن مکانیزم ماشه، تنشها بین ایران و ایالاتمتحده بیشتر خواهد شد و اخبار سیاسی منفی بیشتری در مهرماه به بازار خواهد رسید. در کنار این، بازار از مهرماه به استقبال خبرهای مربوط به انتخابات آمریکا خواهد رفت و آن اتفاقات هم میتوانند تا حدی فضای بازار ارز را تحتتاثیر خود قرار دهند. زاویه دید برخی بازیگران غیررسمی، بازارساز جدا از قیمتگذاری نزدیک به نرخ بازار باید بهدنبال تاکتیکهای متنوعتر و حتی برونبازاری برای مدیریت نوسانی قیمت دلار باشد.